Cyklomaraton Pálava - REPORT

11.04.2015 22:17

Sobota 11.4.2015 - Cyklomaraton Pálava
Pánové a dámy, držte si klobouky Emotikona smile. Na Pálavě sice nefoukal žádný extra silný vítr, ale naši závodníci udělali ve výsledkové listině prvního závodu série Cyklomaraton tour docela slušnej průvan. 
Do Pavlova se nás vydal velmi vysoký počet a většina z nás se teprve rozjíždí do sezony a ladí formu na další závody. I tak jsme se chtěli na nové trati na Pálavě předvést v co nejlepším světle. Trať složená ze dvou stejných 23 km dlouhých okruhů byla vcelku náročná. Neustále nahoru a dolů mezi vinicemi zdejšího kraje. Počasí naprosto luxusní. Letních 20°C, krátký – krátký samozřejmostí a chytání prvního letošního bronzu na našem území. 
Ale zpět k tomu průvanu. Ve velmi dobré konkurenci (i když bez největších hvězd české scény) byly modrobílé barvy BTM neustále vidět v popředí a velmi výrazně jsme promluvili do výsledků. Nejlépe se s tratí popasoval Pavel Žák, který obsadil celkově 5. místo. Na vítězného Michala Kaněru (Ghost Mitas Racing) ztratil pouhopouhých 30 vteřin a celý závod se pohyboval na čele startovního pole. Pavel výsledek hodnotil velmi kladně, protože ještě není v top formě a být v první skupině jej hodně bolelo. A když se jelo v Pavlově, tak Pavlovi zdatně sekundoval Pavel Váňa - nový člen našeho týmu a velmi výrazná posila. V prvních dvou závodech letošní sezony prokazuje vynikající formu a také on se po většinu závodu pohyboval na čele. V závěru na Žakyna mírně ztratil a vybojoval celkově 7. místo a 1. v kategorii mužů do 30 let bez licence. Ve druhé skupině se pohyboval Tom Petříček, který si odbyl letošní závodní premiéru. Tom šel do spurtu o 10. místo, v němž však na jednoho soupeře nestačil a druhého porazil a obsadil tak 11. příčku a v kategorii skončil 2. za týmovým kolegou. Za těmito vynikajícími výsledky se již trochu ztrácí 4. příčka v kategorii Radima Bartáka, který dokončil 24. absolutně, když se po celý závod pohyboval ve skupině s Tomem Navrátilem (26.) a dokončili cca 10 minut za vítězem. Radim tak rozšířil svou velmi početnou sbírku brambor a snad mu to v příštím závodě po 5. a 4. místě vyjde na bednu. O pár minut později dojížděli další naši borci – Filda Chovanec (51.), Mira Urbánek (59.) a Lukáš Daněk (72.). Lukáš je ještě junior a je taktéž novým borcem v našem týmu. Stejně jako Bárt si dnes odvezl 4. místo ve své kategorii. Dále ještě závod absolvovali Jirka Klement (92.) a Pepa Strelec (213.).
Letošní Pálava byla pro náš tým velmi úspěšná a dali jsme tak zapomenout na loňskou smůlu v podobě Pavlova zranění. Příští víkend nás můžete podpořit na „domácí“ Chřibské 50, kde se budeme snažit navázat na dnešní výkony. Přijeďte fandit, rádi Vás na trati uslyšíme Emotikona wink